24 April 2012

♥Ibu Ratu Hatiku♥

Ketika aku sedang sibuk mencari duit di suatu 'kawasan' yang mana, aku beri segalanya kepada lelaki yang bukan bergelar suami. Aku leka aku alpa dengan harta kekayaan yang aku miliki. Aku asyik serta bahagia dengan duit haram yang aku peroleh itu. Langsung endah tak endah tentang Allah......
"Mak....aku pergi study dengan kawan kejap. Japgi aku balik"
"Kau nak pergi mana Anaa...dah nak masuk waktu isyak ni haa. solat lah dulu nak oi"
"Takde masa lah mak. Org nak cepat ni......."
Lalu menghempaskan pintu dan pergi.
Disangka ibunya, anaknya pergi belajar bersama sama kawan kawannya. Yaaaa, 'belajar'. Alangkah sedihnya, jika ibunya tahu akan perbuatan anaknya yang sebenar. Betapa perit hati ibunya. Bayangkan.
Hari demi hari, duitnya semakin banyak. Dia boleh beli apa sahaja yang dia suka. Remaja......terlalu banyak yang diidamkan. Sampai sanggup menggadaikan maruah demi mengejar kekayaan dunia yang mana ibunya tak dapat bagi semua itu. Maklumlah, hidupnya susah dan miskin. Bapanya seorang penjudi. Pernah suatu ketika, Ana telah dirogol oleh bapanya sendiri diatas nafsu bapanya yang membuak, tidak dapat dikawalnya. Lalu, dari situ. Ana telah terjerumus didalam ambang kesosialan.
Fikirannya sejenak..
*aku dah takda dara.........siapa yang nakkan aku. takde orang sanggup terima aku. Tuhan pun takkan terima aku. aku hina.........*       setelah itu, dia membuat keputusan untuk teruskan kehidupannya yang sudah musnah itu dengan melacurkan maruahnya dengan secara sukarela.
Kawannya bertanya kepada Ana semasa disekolah.
"Babe, kau buat apa haa sampai dapat beli barang mahal mahal ni."
"Aku kerja part time lah weh......asal kecoh sgt ni?"
"Takdelah, aku cuma pelik je....sorry kalau kau amik hati"
"Haa takpe, cuma jangan tanya aku soalan macam tu lagi. Kau jgn sibuk lagi urusan aku"
Suatu malam.......
"Hai adik manis..."
*badannya yang menggoda, telah menarik perhatian seorang lelaki*
"Ikut abg jom...abg bayar 3x ganda"
Lalu Ana mengikuti lelaki tersebut tanpa keraguan. Seperti biasa dia melakukan 'kerja' dia, tanpa malu tanpa segan. Tiba-tiba, dia dipaksa secara kasar. Airmata Ana mengalir dan tiba-tiba sahaja dia melarikan diri...mungkin kah Ana merasakan keinsafan didalam dirinya itu?
"ya Allah....apa aku buat selama ni ya Allah :'("
Tangisannya teresak esak bagaikan menyesali perlakuan hinanya selama ini. 'Kerja' yang dia buat, segala apa yang dia lakukan. Dulunyaa, dia seorang perempuan yang sangat baik. Disebabkan bapanya yang kejam, dia jadi tidak tentu hala dan terus melacurkan diri tanpa berfikir. Dan pada saat ini, dia sangat menyesal akan perbuatannya......
Lalu dia menangis tanpa henti lalu pulang ke rumah. Sampai sahaja dipintu rumahnya itu, ibunya terbaring meronta ronta kesakitan akibat tikaman ayahnya yang baru pulang dengan keadaan yang mabuk. Darah berlumuran bagaikan satu baldi air disimbah dibadannya.
"Hahaha mati lah kau. aku mintak duit, kau tak bagi!! haha"
"Maaaaaaaaaaaaak!!!!!! ya Allah mak!!!!!!"
Dengan keadaan yang tidak tenang, geram bercampur sakit hati. Ana lalu mengambil pisau didapur, lalu ditikamnya bapanya dari belakang, bertubi tubi dan akhirnya bapanya ibunya meniggal. Sangat tragik. Ana menangis tanpa henti sambil memeluk ibunya...........Mukanya, tangannya, semuanya berlumuran darah.

Maafkan aku ibu!!!


*psttt...comelkan mak saya*